Isabel Gonzalez historiallisessa pestissä

Kuvassa muutostyöryhmää. Isabel Gonzalez keskellä kissan kanssa.

Isabel Gonzalez, olet Kartanon kesämajat ry:n kaikkien aikojen ensimmäinen puheenjohtaja. Millainen kunnia se sinulle on?

Se on todella iso kunnia ja tietenkin myös vastuu, mutta ryhmätyötähän tämä on! Meidän hallitus koostuu meidän alueen aktiiveista. Heistä moni oli mukana viime kesän muutostyöryhmässä, joka selvitti mitkä meidän majalaisten vaihtoehdot oli, kun JHL päätti vetäytyä alueelta. Kun liittyminen Kivinokkalaiset ry:hyn ei edennyt, niin lähdettiin perustamaan omaa yhdistystä ja suurin osa meistä jatkoi oman yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen. 

Ei minulla  henkilökohtaisesti ollut mitään hinkua yhdistyksen puheenjohtajaksi, mutta Kivinokka on kesäparatiisi ja kesämajatoiminta ihan parasta, joten ilman muuta suostuin, kun vielä on niin kovat ja kivat hallituskaverit!

Millaisia haasteita tuoreella Kartanon kesämajat ry:llä on edessä? Onko eteen tullut jotain yllättäviä ongelmia, kun uusi yhdistys on ottanut alueen haltuun?

Hommaa on riittänyt ja haasteitakin, myös yllättäviä. Esimerkiksi pankkitilin avaaminen osoittautui erittäin haastavaksi, mutta kaikesta on selvitty ja selvitään. Onneksi meidän hallituksessa ja majalaisten joukossa on monta aktiivia, joilla on vuosien ja jopa vuosikymmenien kokemus kesämajatoiminnasta Kivinokassa. 

Miksi yhdistyksen nimeksi valittiin juuri Kartanon kesämajat?

Ennen perustamiskokousta keräsimme majalaisilta nimiehdotuksia, joita saimme paljon! 44 ehdotuksesta valittiin viisi joista äänestettiin yhdistyksen perustamiskokouksessa. Kartanon kesämajat ry sai ylivoimaisesti eniten ääniä. Nimi kuvastaa toimintaa ja alueen historiaa. 

Millaista yhteistyötä odotat Kartanon kesämajat ry:n ja muiden alueen yhdistysten kanssa? 

Meillä oli jo ensimmäinen tapaaminen Kivinokkalaiset ry:n saaritoimikunnan kanssa. Vaihdoimme kuulumisia ja keskustelimme yhteistyömahdollisuuksista. Sovimme että tapaamme säännöllisesti ja olimme yhtä mieltä siitä, että voimme tehdä yhteistyötä useassa asiassa. Uskon että yhteistyö tulee olemaan tiivistä ja molempia osapuolia hyödyttävää! 

Muiden toimijoiden kanssa emme vielä ole tavanneet, mutta varmasti tapaamme. Meidän tavoitteemme on luoda hyvät välit naapureihin ja yhdessä tehdä alueesta vielä entistä hienompi kesänviettopaikka.  

Kerro hieman itsestäsi. Kuka olet ja mitä teet siviilissä? Ja miten pitkään olet ollut Kivinokassa?

Olen onnellinen kesämajalainen syyskuusta 2021 alkaen, eli aika untuvikko vielä, mutta olemme perheen kanssa käytännössä asuneet Kivinokassa viimeiset kaksi kesää. Villa Bella on meidän kesäkoti ja nimetty tyttäreni mukaan. Lisäksi perheeseeni kuuluu puolisoni Allu ja Muru-kissa. 

Työkseni tuotan Liikkeellä marraskuussa -festivaalia, joka nimensä mukaisesti vuoden pimeimpään aikaan tarjoaa uusia näkökulmia nykytanssiin sekä kohtaamisia ja keskusteluita kasviskeiton äärellä, eri puolilla Helsinkiä. Olen työskennellyt esittävien taiteiden kentällä parikymmentä vuotta ja siellä yhdistys on yleisin toimintamuoto. Siitä syystä yhdistystoiminnasta on karttunut kokemusta niin toiminnanjohtajana kuin hallitustyöskentelyn kautta.

Teksti: Pauli Jokinen


Kommentit