Haastattelussa uusi puheenjohtaja Anna Kähkönen


Anna Kähkönen, sinut valittiin Kivinokkalaiset ry:n saaritoimikunnan puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Kerro lyhyesti itsestäsi. Mitä teet työksesi, mitä harrastat ja millaista elämää vietät?

Olen Kivinokan kesämajalainen vuodesta 2013. Olen saanut Kivinokasta paljon uusia ystäviä, joiden kanssa on kiva puuhata kaikenlaista yhdessä. Olemme esimerkiksi olleet mukana KinoKivinokan talkoiluissa alusta asti. 

Harrastan palveluskoiranuorukaisen kanssa treenausta, lukemista ja kasvimaalla hyötykasviviljelyä lähinnä peurojen ja pupujen tarpeisiin. Työkseni toimin säätiön toiminnanjohtajana. Minulla on tytär, joka on jo lähtenyt opiskelemaan, joten aikaa jää taas talkoilulle Kivinokassa. Olen ollut saaritoimikunnassa mukana myös aiemmin. Nyt palasin takasin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Miten olet aikanaan päätynyt Kivinokkaan?

Sain aikanaan kutsun kaverin majan harjannostajaisiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Kivinokka oli sitä ennen tuttu kivana uimarantana, jossa kävimme kesäisin tyttäreni ja ystävien kanssa retkellä.

Mitkä ovat Saaritoimikunnan tärkeimmät tehtävät kuluvan vuoden aikana?

Uusien rakennustapaohjeiden tulkinnat ja rakennuslupatarkastukset pitäisi saada heti alkuvuodesta valmiiksi, jotta ihmiset pääsevät rakentamaan uusia majojaan. Moni on odottanut uusia rakennusohjeita vuosia.

Pikku-uimarannan saunahanke teettää paljon työtä ja sitä viemme eteen päin. Kartanon kesämajalaisten kanssa olisi hienoa päästä yhteistyöhön esimerkiksi jätehuollossa ja kesätapahtumien järjestämisessä ja monessa muussakin asiassa voimme toimia yhdessä. 

Saaritoimikunnan on myös seurattava sitä, miten kaupungin täsmällisemmät ohjeet asemakaavan toteuttamiseksi etenevät. Tämä koskee esimerkiksi ajopuomeja, pysäköintialuetta ja uusien reittien vetämistä maastoon.

Millaisena näet Kivinokan 10 vuoden kuluttua?

Toivon, että kivinokka on samanlainen kesäparatiisi kuin nytkin. Ja että uudet kivinokkalaiset kokevat olevansa tervetulleita yhteisöön ja haluavat tulla tekemään yhdessä Kivinokka-juttuja. Toivon, että kaupunki panostaisi alueen infraan ja se näkyisi jo ihan käytännössä. Saisimme romuveneet pois rannoilta, lapsille leikkitelineitä, tiet lanattaisiin ja kaupunkilaisia palvelisi kaksi hienoa Helsinki-vessaa. 

10 vuoden päästä Kivinokka on toivottavasti virkeä kesänviettopaikka, jossa on uusi kahvila-ravintola Maijan kioskilla, rantasauna pikku-uimarannalla ja vesibussilla pääsee kulkemaan suoraan keskustasta. Muuten toivon sen ytimen pysyvän ennallaan. Se on paikka hiljentyä luonnon keskellä, eikä Kivinokan luontoa ole parturoitu liian puistomaiseksi. Kivinokka on myös luonnoneläinten koti.

Mikä tekee Kivinokasta sinulle tärkeän paikan? 

Luonto. Aamukahvit terassilla sunnuntaisin, kun kaupungin humua ei kuule ja linnut pitävät konserttia. Kivinokan tyypit, olen saanut täällä ihania ystäviä.

Teksti: Pauli Jokinen

Kommentit